Šesta smotra pobjednika znanja i vještina; najuspješnijima uručena priznanja


2.6.2015. Već tradicionalna, šesta po redu, godišnja Smotra pobjednika takmičenja učenika osnovnih škola u znanju i vještinama održana je danas u brčanskom Domu kulture gdje su najboljim osnovnoškolcima, uz prigodan kulturno-zabavni program, uručene diplome.






Image for news
2015-06-02-Smotra_ucenika-3

Priznanja su dobili i profesori – mentori u učeničkim sekcijama, koji ističu da su takmičenja probudila interes, a rezultati su mjerljiv korak u podizanju kvaliteta osnovnog i općeg obrazovanja.

Šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Mara Matkić izjavila je da se dodatna nastava mora prilagoditi učenicima koji žele da znaju više. "Takmičenje  je jedna od mogućnosti podizanja kvaliteta obrazovanja i danas to želim naglasiti svim nastavnicima jer je uspjeh animirati sve učenike da znaju više”, dodala je šefica Matkić.

U svom obraćanju prisutnima ona je istakla neke od novina tokom školske 2014/2015. godine, poput prve kolonije talentovanih učenika koja je bazirana na likovnom stvaralaštvu, potom su tu istraživački radovi iz hemije i biologije, što je također novina, kao i smotra bazirana na najmlađe učenike koji su na taj način prenijeli svoje najljepše priče. "Sve su to načini podizanja obrazovanja na viši nivo i svakako davanje prostora učenicima koji znaju i mogu da dokažu svoje sposobnosti i znanja", zaključila je gospođa Matkić.

2015-06-02-Smotra_ucenika-2