Potpisivanjem ugovora počelo rješavanje višedecenijskog problema vodosnabdijevanja i kanalizacije u MZ Broduša, Ivici i Grbavica

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić danas je potpisao ugovor s izvođačima radova koji se odnosi na izgradnju vodosnabdijevanja i kanalisanja otpadnih voda u mjesnoj zajednici Broduša, Ivici i Grbavici u ukupnoj vrijednosti od oko 450.000 KM.

Image for news

Gradonačelnik Nišić kazao je da je aktuelna vlast prepoznala ove probleme i aktivno se uključila u trajno i kvalitetno rješavanje, posebno jer, kako je naglasio, predstavljaju rizik za domaćinstva u pogledu mogućeg širenja bakterijskih infekcija i epidemija.

„Samo područje MZ Broduša otprilike će riješiti problem za oko osamdeset kuća i ovaj projekat smatram jednim od najvažnijih, jer će trajno i kvalitetno riješiti probleme kanalizacije i vodosnabdijevanja. Ovo je prva primijetila zastupnica u Skupštini Brčko distrikta BiH Mejra Šećić, koja inače živi u ovoj mjesnoj zajednici, i zahvaljujući njoj i šefu Odjeljenja za komunalne poslove Majazudinu Vehaboviću i još nekoliko šefova odjeljenja Vlada je shvatila sve ovo kao crveni alarm jer se radi o ljudima koji žive skoro u centralnoj zoni grada. Rješavanje dijela u MZ Ivici bilo je predradnja za početak izgradnje kanalizacije na Broduši, koja će započeti za nekoliko dana, uz zadani rok završetka od najviše 45 dana”, kazao je gradonačelnik.

Izgradnja vodovodne mreže i kanalizacione mreže u MZ Broduša (pored lateralnog kanala) iznosi 274.592,76 KM, izgradnja kanalizacione mreže u ul. Suljagića Sokaka, dio naselja koji gravitira ka MZ Ivici – prva faza, iznosi 102.538,80 KM i izgradnja vodovodne mreže u MZ Grbavica, od uličkog puta prema crkvi, prvi krak – prva faza, iznosi 69,732,00 KM.