Gradonačelnik primio učenike Treće osnovne škole koji su odnijeli pobjedu na državnom prvenstvu Specijalne olimpijade BiH u inkluzivnom fudbalu

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić danas je primio učenike JU Treća osnovna škola Brčko distrikta BiH koji su odnijeli pobjedu u drugoj diviziji na državnom prvenstvu Specijalne olimpijade u inkluzivnom fudbalu.

Image for news

Gradonačelnik im je ovom prilikom čestitao na velikom uspjehu naglasivši važnost sporta i inkluzije za našu zajednicu.

„Ovaj događaj je pokazao koliko je inkluzija važna za našu zajednicu i naša dužnost je da osiguramo da svaka osoba ima jednaku priliku da doprinese društvu“, kazao je gradonačelnik te dodao da će nastaviti pružati podršku manifestacijama koje promovišu inkluziju, jednakost i zajedništvo kroz sport.

Direktor JU Treća osnovna škola Brčko distrikta BiH Vladimir Simić i koordinator Specijalne olimpijade za Brčko distrikt BiH Sanel Bašić zahvalili su se gradonačelniku na prepoznavanju važnosti ovog događaja, a u znak zahvalnosti učenici su uručili gradonačelniku i prigodan poklon.

Državno prvenstvo Specijalne olimpijade u inkluzivnom fudbalu održano je prošle sedmice u okviru obilježavanja Evropske sedmice fudbala.

U službenom dijelu takmičenja učestvovale su ekipe Drin Fojnica, Pazarić Sarajevo, Oaza Sarajevo, JU Treća osnovna škola Brčko distrikta BiH, Leptir Srebrenica i Hrabro srce Tuzla, dok su u revijalnom dijelu takmičenja učestvovale JU Treća osnovna škola, JU Druga osnovna škola, JU Prva osnovna škola i JU Peta osnovna škola Brčko distrikta BiH. 

Pobjednik prve divizije je udruženje „Oaza Sarajevo“, dok je pobjednik druge divizije JU Treća osnovna škola Brčko distrikta BiH.