Gradonačelnik prisustvovao XVIII. moto susretima MK „Grunf” Brčko

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić prisustvovao je XVIII. moto susretima MK „Grunf” Brčko na izletištu Ficibajer gdje se okupio veliki broj ljubitelja motora iz regiona i BiH.

Image for news

Gradonačelnik je iskoristio priliku i čestitao članovima MK „Grunf” na organizaciji moto susreta i pohvalio njihov rad.


„Grad Brčko je ponosan što ima ovako posvećen klub koji aktivno doprinosi zajednici i klub nije samo simbol strasti prema vožnji motora, već i primjer kako se može odgovorno i nesebično pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija. Njihove redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi, koje se održavaju čak dvaput godišnje, direktno spašavaju živote naših građana. Osim toga, aktivno podržavaju i zdravstvene inicijative pružajući podršku dijabetičarima i drugim pacijentskim udruženjima, kao i pružajući pomoć u kriznim situacijama poput poplava. Njihov nesebični angažman istinski je primjer solidarnosti i brige za našu zajednicu. Ponosan sam što imamo ovako predane ljude koji čine naš grad boljim mjestom za sve nas”, kazao je gradonačelnik.

On je podsjetio da u Brčkom postoji još nekoliko moto klubova koji dijele ove vrijednosti i koji, kako je kazao, promovišu solidarnost, humanost i empatiju, te dodao da Vlada prepoznaje i podržava njihov rad.

Sekretar MK „Grunf” Adisa Ustaibrišević-Omazić kazala je da motorijada pored druženja ima veliki značaj i u promociji grada.

„Pored promocije mi već šesnaest godina realizujemo i projekat „Sigurna vožnja mladih vozača mopeda i motocikla“. Cilj nam je promijeniti Zakon o polaganju za potvrdu gdje djeca od 14 godina polažu teoretsku nastavu, ali nemaju praktičnu terensku obuku. Također, aktivni smo i na drugim poljima značajnim za našu zajednicu”, kazala je Ustaibrišević-Omazić.


Motorijada je organizovana uz bogat muzički program kao i takmičenja u moto igrama spretnosti.