Gradonačelnik prisustvovao svečanom prijemu ambasadora Mađarske u BiH povodom preuzimanja predsjedavanja Vijećem Evropske unije

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić u Sarajevu je prisustvovao svečanom prijemu ambasadora Mađarske u BiH Krisztiana Posa povodom preuzimanja predsjedavanja Vijećem Evropske unije.

Image for news

Svečanom prijemu prisustvovala je i članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić te brojni drugi zvaničnici, vojni i diplomatski predstavnici.

Ambasador Mađarske u BiH Krisztian Posa naglasio je važnost kontinuirane podrške i angažmana svih članica u unapređenju zajedničkih evropskih ciljeva i vrijednosti. Posebno je istakao da je među prioritetima mađarskog predsjedavanja ubrzanje integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.

Uz ambasadora Posu, okupljenima su se obratili ambasadorica Kraljevine Španije u Bosni i Hercegovini Maríja Teresa Lizaranzu Perinat, te šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler.