Potpisan memorandum o saradnji između JZU „Zdravstveni centar Brčko“, Centra civilnih inicijativa (CCI) i kompanije „Creativo centar” o uvođenju elektronskih listi čekanja na dijagnostičke pretrage i ostale usluge

U brčanskoj Bolnici danas je potpisan Memorandum o saradnji između JZU „Zdravstveni centar Brčko”, Centra civilnih inicijativa (CCI) i kompanije „Creativo centar” o uvođenju elektronskih listi čekanja na dijagnostičke pretrage i ostale usluge s ciljem poboljšanja zdravstvenih usluga.

Image for news

Memorandumom je predviđena izrada softverskog rješenja koje treba da unaprijedi i skrati liste čekanja prilikom zakazivanja ljekarskih pregleda i operacija tako što bi ubuduće sve liste bile transparentne i dostupne javnosti putem internet stranice brčanske Bolnice.

Direktor JZU „Zdravstveni centar Brčko” Emir Osmanović kazao je da će se uvođenjem elektronskih listi čekanja značajno poboljšati kvalitet usluga ove zdravstvene usluge.

„Taj sistem će urediti proces naručivanja tako što će svim pacijentima elektronskim putem stizati obavještenja o zakazanim pregledima i operacijama kao i o eventualnim izmjenama termina”, kazao je Osmanović.

Projekt menadžer Centra civilnih inicijativa Asmir Ćilimković objasnio je da se radi o softverskom rješenju kojim se pacijentima osigurava kvalitetniji pristup informacijama, a da zdravstvenim radnicima olakšava rad i poboljšava komunikaciju sa pacijentima. Također, naveo je i da se smanjuju mogućnosti za koruptivne radnje prilikom zakazivanja pacijenata.

Izrada softverskog rješenja povjerena je kompaniji „Creativo centar”. Direktor ove kompanije Mersad Avdić kazao je da bi za tri mjeseca mogli očekivati punu implementaciju sistema.