Završena 12. međunarodna likovna kolonija „Savski cvijet 2015”

17.8.2015. Na ovogodišnjoj, Dvanaestoj međunarodnoj likovnoj koloniji Brčko distrikta BiH, koja je juče završena, a organizovana je u sklopu kulturno-sportske manifestacije "Savski cvijet 2015"  učestvovalo  je dvanaest umjetnika iz BiH i okruženja. Tokom petodnevnog održavanja kolonije napravljeno je oko 50 radova u raznim tehnikama, a nagrada "Zlatni kist" uručena je Hibi Alajbegović-Mustafić.

Image for news

"S ponosom mogu reći da je ova likovna kolonija protekla na obostrano zadovoljstvo. 'Likum' Brčko je ponovo dokazao da zaslužuje podršku resornog ministarstva kao i podršku javnosti. Družili smo se pet dana, a rezultati našega rada bit će i u budućnosti dostupni široj publici. Na ovaj način, skromnom nagradom kao što je 'Zlatni kist', želimo da ukažemo posebnu čast pojedincu koji nije najbolji i  najkvalitetniji slikar, ali je osoba koja je na neki poseban način dala doprinos ovogodišnjoj koloniji. To je Hiba Alajbegović-Mustafić", kazao je Jusuf Muharemović, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika "Likum" Brčko.
On je objasnio da sve slike koje su nastale, uglavnom, ostaju u fundusu Udruženja te da će ih tokom iduće godine nekoliko puta izložiti javnosti. Također je istakao humanitarnu akciju "Obojimo zdravlje" u sklopu koje poklanjaju radove brčanskoj gradskoj bolnici.