U okviru „Susreta mladih Brčko distrikta BiH“ posađena tri platana

25. 11. 2023. Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta Bosne i Hercegovine započelo je slikarskom radionicom „Ruke pune buke“ treće po redu „Susrete mladih Brčko distrikta BiH“, a koje finansira Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Image for news

Tim povodom u Planinarskom domu „Platani“ posjetili su ih gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić, zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH Mehmedalija Karamujić, savjetnica gradonačelnika Lucija Hrgovčić i šef Kabineta gradonačelnika Nedim Hamzabegović.

Tema ovogodišnjih susreta je zaštita životne sredine i kulturni sadržaji za mlade. „Smatramo da je upravo to ono što je važno mladima u Distriktu i nastavit ćemo kroz naše aktivnosti pružiti što više ovakvog sadržaja“, istakao je predsjednik Vijeća/Savjeta mladih Brčko distrikta BiH Vladimir Kanostrevac, dodavši da će umjetnička djela biti izložena u Gradskoj Vijećnici.

U okviru Susreta mladih organizovana je eko-akcija gdje su gradonačelnik Nišić, zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH Mehmedalija Karamujić i savjetnica gradonačelnika Lucija Hrgovčić posadili tri platana.

Centralni događaj u okviru Susreta mladih je konferencija koja će naredne godine okupiti veliki broj učesnika iz Brčko distrikta BiH i regiona.