Zamjenica šefa Misije Veleposlanstva SAD-a iz Banja Luke boravila u Brčkom

31.5.2013. Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. Anto Domić primio je u petak, 31. svibnja 2013. godine u službeni posjet zamjenicu šefa Misije Veleposlanstva SAD-a iz Banja Luke Cassandru Peyton i asistenticu za politička pitanja Biljanu Krčmar s kojima je razgovarao o općoj političkoj situaciji, aktualnim gospodarskim i kulturnim događanjima u Brčkoma, a sastanku je prisustvovao i predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu u Vladi Mustafa Nuković.

Image for news

 

Zamjenica šefa Misije Veleposlanstva  SAD-a u Banja Luci Cassandra Peyton izrazila je zadovoljstvo zbog današnjeg posjeta i istaknula dobru suradnju sa Distriktom i kroz "Američki kutak" koji funkcionira u prostorijama Gradske knjižnice a u kojemu će upravo održati  prezentaciju na engleskom jeziku o državi Kanzas koja je pored mnoštva farmi i ravnica poznata i po razarajućem tornadu.

2013-06-03-Zamjenica_efa_Americke_ambasade-2

Na ovom sastanku je postojalo osobito zanimanje za funkcioniranje Distrikta nakon zatvaranja Ureda OHR-a u Brčkom i spremnost ovdašnje vlasti na sve promjene koje bi se mogle odraziti na ovu lokalnu zajednicu nakon skorog ulaska Republike Hrvatske u EU.

Gradonačelnik Domić je ovom prigodom izrazio do sada dobru i stabilnu suradnju između političkih aktera što može reproducirati i određene gospodarske uspjehe te je iskazao optimizam za takvo funkcioniranje u predstojećem razdoblju.