Влада усвојила низ првилника у складу са Законом о девизном пословању Брчко дистрикта БиХ


19.7.2017. На 18. редовном засједању Влада Брчко дистрикта БиХ усвојила је низ правилника на приједлог Дирекције за финансије, а у складу са Законом о девизном пословању Брчко дистрикта БиХ.

Image for news

Ријеч је о: Правилнику о условима и начину отварања девизних рачуна у иностранству, Правилнику о условима и начину евидентирања послова извоза роба и услуга који се сматрају кредитним пословима са иностранством те Правилнику о условима и начину обављања мјењачких послова и условима за издавање овлашћења у Брчко дистрикту БиХ. На приједлог Дирекције за финансије усвојен је и Правилник о изгледу и садржају захтјева, образаца, обавјештења и осталих пратећих докумената уз фискалне системе.

Чланови Владе одобрили су Смјернице за израду нацрта закључка о измјени Закључка о утврђивању методологије израде организационог плана органа јавне управе Брчко дистрикта БиХ.

На данашњој сједници Владе одобрен је Приједлог одлуке о братимљењу општине Лагадас – Република Грчка и дистрикта Брчко. Усвојен је и Приједлог одлуке о давању сагласности за ангажовање једног извршиоца за обављање посебних послова у Одјељењу за здравство као и Приједлог одлуке о давању сагласности Министарству правде БиХ за доношење посебне одлуке о цијени трошкова по једном лицу за дневни боравак у ЈЗУ "Завод за форензичку психијатрију Соколац".