Vlada održala vanrednu i redovnu sjednicu

2.11.2017. Vlada Brčko distrikta BiH održala je 21. vanrednu sjednicu na kojoj je usvojen Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija kao i Prijedlog odluke o odobravanju programa za postupanje pri odobravanju jednokratne novčane pomoći za nabavku udžbenika djeci poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u 2017. godini, na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge.

Image for news

Na prijedlog ovog odjeljenja usvojena je i Odluka o utvrđivanju kriterija, kao i Program utroška sredstava za postupanje pri odobravanju jednokratne novčane pomoći za slučaj smrti demobilisanim borcima i članovima porodice umrlog demobilisanog borca na području Brčko distrikta BiH.

Članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška tekućih grantova u Odjeljenju za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu odobrenih Budžetom Brčko distrikta BiH za 2017. godinu.

Članovi Vlade su na drugom nastavku 27. redovne sjednice usvojili Prijedlog odluke o usvajanju Programa subvencioniranja dijela kamata na kredite preduzećima, preduzetnicima i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava na području Brčko distrikta BiH.