Vlada Distrikta održala 22. redovnu sjednicu

11.10.2023. Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na 22. redovnoj sjednici, na prijedlog Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, usvojila Odluku o odobravanju tekuće donacije i usvajanju Programa utroška sredstava za finansiranje udruženja penzionera Brčko distrikta Bosne i Hercegovine od posebnog interesa sa 2023. godinu u ukupnom iznosu od 100.000,00 KM.

Image for news

Korisnik sredstava će dodijeljena sredstva koristiti za pružanje socijalne pomoći kao i pomoći u ostvarivanju liječenja, oporavka i rehabilitacije članova udruženja i druge troškove nastale u tekućoj godini, a u skladu s ovim programom.

Na prijedlog Odjeljenja za komunalne poslove odobren je Program utroška sredstava za dodjelu kapitalne donacije JP „Komunalno Brčko“ za priključenje na vodovodnu mrežu povratnika u MZ Bukovac u visini od 4.000,00 KM, Program utroška sredstava za dodjelu kapitalne donacije za popravak bunarskih kućica i održavanje arteških bunara u visini od 50.000,00 KM te Program utroška sredstava za dodjelu kapitalne donacije za revitalizaciju elektroenergetskih postrojenja na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u ukupnom iznosu od 200.000,00 KM.