Vlada Brčko distrikta BiH održala prvi nastavak 98. redovne sjednice

26.11.2015. Na redovnom zasjedanju Vlada Brčko distrikta BiH na prijedlog Odjeljenja za stručne i administrativne poslove usvojila je Prijedlog pravilnika o utvrđivanju materijalne odgovornosti.

Image for news
Dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, kazao je u izjavi za medije da je Vlada Distrikta s ciljem suzbijanja stvaranja štete po budžet Brčko distrikta BiH donijela ovaj pravilnik za sve one državne službenike koji svojim činjenjem, nečinjenjem, propustom ili namjernim djelovanjem oštete Brčko distrikt BiH.
„Sada su ovim pravilnikom o utvrđivanju materijalne odgovornosti propisane procedure utvrđivanja odgovornosti kao i načini na koji se pokreće postupak za naplatu sredstava ili regresnih zahtjeva za obeštećenje štete koju državni službenik načini Brčko distriktu BiH. Bilo je izvjesnih sitnih korekcija i popravki kako bi taj pravilnik bez poteškoća mogao biti u funkciji, i vidjet ćemo kako će u praksi sve to funkcionisati“, rekao je gradonačelnik Domić, dodajući da je prvenstveno cilj da se postave pravila ponašanja za one državne službenike koji naprave štetu Brčko distriktu BiH.
2015-11-26-98_RSV
Na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlada Brčko distrikta BiH odobrila je Smjernice za izradu nacrta zakona o zaštiti od nasilja u porodici, kao i Smjernice za izradu nacrta odluke o visini boravišne takse u Brčko distriktu BiH, na prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu.
 
Na 98. redovnoj sjednici Vlada Brčko distrikta BiH dala je saglasnost za angažovanje jednog izvršioca za obavljanje privremenih i povremenih poslova u Odjeljenju za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.