Vlada Brčko distrikta BiH održala 76. redovnu sjednicu

29.12.2014. U prostorijama Gradske vijećnice danas je održano redovno zasjedanje na kojem je Vlada Brčko distrikta BiH donijela zaključak o davanju saglasnosti za nabavku računarske opreme za potrebe Direkcije za finansije. Nakon razmatranja k znanju je primljena Informacija Direkcije za finansije o zapažanjima u vezi s Godišnjim izvještajem JP „Komunalno Brčko“ za 2013. godinu kao i mjesečni Izvještaj o izvršenju budžeta za novembar 2014. godine.

Image for news

Vlada Brčko distrikta BiH dala je saglasnost za angažovanje tri izvršioca za potrebe Ureda gradonačelnika za prvi kvartal 2015. godine.

Na prijedlog Odjeljenja za stručne i administrativne poslove k znanju je primljena Informacija o postupcima javnih nabavki u mjesecu novembru 2014. godine. Također je, nakon duže rasprave o potrebi uspostavljanja bolje  koordinacije  između Vlade  i  javnih  preduzeća te drugih institucija čiji je osnivač Brčko  distrikt BiH posebno u  segmentu   finansija, k znanju primljena i Informacija o finansijskoj kalkulaciji funkcionisanja Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik dr. Anto Domić podsjetio je da se svake godine iz budžeta Distrikta izdvajaju značajna sredstva za finansiranje raznih projekata  i  obaveza  javnih preduzeća  i  institucija u Distriktu, ali da na osnovu Statuta Brčko distrikta BiH isključivu nadležnost za praćenje i nadziranje njihovog rada ima Skupština Brčko distrikta BiH.

2014-12-29-76_RSV-Anto_Domic

„U narednom vremenskom periodu moramo iznaći model koji će biti funkcionalniji u smislu pravovremenog izvještavanja kao i popravljanja eventualnih nedostataka u funkcionisanju pojedinih javnih ustanova. S tim u vezi je na sjednici Vlade razgovarano o tome kako pratiti konsolidovane prihode  i rashode na prostoru  Brčko distrikta BiH te smo dali zadatak Direkciji za finansije da se nakon podnošenja godišnjeg izvještaja napravi konsolidovani bilans  svih javnih  rashoda  i  prihoda  koji se troše u  Distriktu", naglasio je gradonačelnik Domić.

Na današnjoj sjednici usvojeni su izvodi iz tonskog zapisa sa 72. redovne, 64. vanredne i 2. tematske sjednice Vlade Brčko distrikta BiH u vezi s evropskim integracijama.

2014-12-29-76_RSV-2