Vlada Brčko distrikta BiH održala 49. vanrednu sjednicu

29.8.2014. Na vanrednom zasjedanju Vlada Brčko distrikta BiH je na prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu donijela Odluku o prestanku postupka nabavke hrane za prehranu stoke sa poplavljenih područja.

Image for news
Gradonačelnik dr. Anto Domić je napomenuo da je Vlada Distrikta tokom poplava u maju i junu mjesecu imala na snazi Odluku na osnovu koje je osigurala pomoć poljoprivrednim proizvođačima u prehrani evakuisane stoke sa poplavljenih područja. "Imajući u vidu da je od tada prošlo dosta vremena prihvatili smo prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu da se od 1. oktobra obustavi taj program jer su prestale okolnosti u kojima je takva odluka donesena. U tom periodu smatram da smo dosta pomogli naše stočare i mještane kojim smo isporučili preko 650.000 kilograma hrane u vrijednosti oko 380.000 konvertibilnih maraka", istakao je gradonačelnik Domić.
2014-08-29-49_Vanredna-sjednica_Vlade_BD_BiH
Nakon razmatranja konstatovano je da se uz svu potrebnu dokumentaciju za naredno zasjedanje Vlade pripremi Odluka o uspostavljanju kriterija na osnovu kojih će se pristupiti raspodjeli sredstava koja su donirana u poljoprivrednoj mehanizaciji, traktorima i opremi od Narodne Republike Kine, kandidovanih od strane Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, na osnovu Odluke Vijeća ministara BiH. K znanju je primljena Informaciju o stanju sa lokalnim vodovodom u Gornjoj Skakavi predočena od strane Inspektorata Distrikta. Vlada Brčko distrikta BiH na današnjem zasjedanju dala je saglasnost Odjeljenju za obrazovanje da angažuje do 90 izvršilaca po osnovu ugovora o djelu za popunjavanje nedostajućih kadrova do završetka konkursa, a kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje nastave koja počinje u ponedjeljak. Šef resornog Odjeljenja Momčilo Poljić informisao je članove Vlade da je sve spremno za početak nove školske godine, te je zaključeno da se tokom vikenda otkloni nekoliko evidentiranih nedostataka u vezi sa uređenjem školskih dvorišta i osiguravanja nesmetanog prevoza djece na svim lokacijama.