Vlada Brčko distrikta priprema alternativni smještaj za porodicu Salihović

08.11.2021. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić posjetio je danas preživjele članove porodice Salihović, čijih je sedam srodstvenika stradalo 23. oktobra u požaru koji je zahvatio porodičnu kuću u brčanskom naselju Suljagić sokak.

Image for news

Članovima porodice Salihović brzom reakcijom gradonačelnika Kadrića osiguran je privremeni smještaj u hotelu Evropa i pružena neophodna pomoć u obezbjeđenju normalnih uslova za život.

Ispunjavajući obećanje gradonačelnika Eseda Kadrića koje je dao prilikom posjete stradalim Salihovićima, nadležne institucije brčanske Vlade pripremaju postupak izgradnje nove kuće.

Osim posjete porodici Salihović gradonačelnik Kadrić danas je obišao i naselje u Brci u kojem se priprema alternativni smještaj za Salihoviće, u kojem će boraviti dok se ne završi izgradnja nove kuće.

U pratnji gradonačelnika Brčko distrikta BiH bili su Ljubica Ilić, šefica Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja, Amir Softić, šef Pododjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja, Denis Šehanović, sekretar Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH, te Nataša Stevanović, direktorica Centra za socijalni rad sa saradnicima.

      

      /data/fotografije/vijesti/11-2021/DSC_5491-08.11.2021..JPG