Uspješan primjer Vladinog projekta samozapošljavanja


14.09.2016. Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH Damir Bulčević i šefica Pododjeljenja Amra Abadžić posjetili su danas brčansku firmu čokoladnih proizvoda Te amo koja je uspješan primjer Vladinog projekta samozapošljavanja.


Image for news
„Nalazimo se u prehrambenoj industriji i drago nam je da se radi o jednoj fantastičnoj ideji koja će sigurno obradovati naše najmlađe, ali i ostale ljubitelje slatkiša. Ovdje imamo kvalitetne proizvode i posebno nam je drago što pokrećemo male biznise. Porodična firmaTe amo zaposlila je još jednog radnika i to je dobar primjer. Vjerujem da će ovaj biznis uspjeti i da će u dogledno vrijeme proširiti svoj asortiman. U Brčko distriktu BiH moramo slijediti taj put kako bi i naša privreda bila konkurentna i stvoriti jedan okvir u kojem ćemo razvijati mala i srednja preduzeća kroz ovakve i slične programe”, izjavio je Bulčević.
 
Predstavnik firme Hamid Dedić kazao je da su zahvaljujući programu samozapošljavanja Vlade Brčko distrikta BiH dobili sredstva u iznosu od 13 hiljada KM.
„Nadam se da ćemo opravdati očekivanja. Drago mi je što su prepoznali našu ideju, koja nedostaje ovome gradu. Trenutno je najveći problem iskustvo u proizvodnji jer smo novi u ovome. Najbitnije je da se trudimo i učimo iz dana u dan da od toga pravimo dobru priču, ali treba nam puno vremena i učenja da bismo mogli proširiti biznis. Mi smo se odlučili za jedan vid slatkog programa koji kod nas u gradu ne postoji i želimo biti prepoznatljivi, odnosno to sve i brendirati. Cilj nam je da budemo u svakoj kući”, zaključio je Dedić.