Uručena priznanja ženama 2016. godine

6.3.2016. U organizaciji Javnog preduzeća „Radio Brčko“, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Brčko distrikta BiH i predsjednika Skupštine, u subotu 4. 3. 2017. godine u Hotelu „Jelena“ upriličena je svečanost povodom dodjele priznanja „Žena godine Brčko distrikta BiH u 2016.“. Među deset nominovanih žena, koje je odabrao petočlani žiri, našle su se Zlata Paprić, Ajša Kukić, Zorica Pedić, Zlata Puhovac, Slobodanka Ćurčić, Džemila Mukić, Lidija Ljubojević, Janja Anđić, Nevresa Redžić i Ferida Halilović.

Image for news
2017-03-06-Zena_godine-3
 
Za ženu godine proglašena je Zlata Puhovac, druga je Zorica Pedić, a treća Janja Anđić. Posebna Grand prix nagrada i statua žene godine – skulptura koja simbolizira rimsku boginju Spes pripala je Slobodanki Ćurčić zbog njenog dugogodišnjeg poslovnog uspjeha i humanitarnog rada.
 
Žena godine Zlata Puhovac, koja je do sada bila anonimna za širu javnost Brčko distrikta BiH, već dvije decenije prihvata tuđu djecu u svoj skromni dom i odgaja ih kao svoju. Kroz njenu kuću prošlo je sedamnaestero djece i dvije samohrane majke koje su bile na rubu egzistencije, a Zlata je, nakon što joj je uručeno priznanje, kratko rekla da je sretna što je imala priliku da pomaže drugima.
 
Gospođi Zlati nagradu je uručio gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić koji je naglasio da nagrade nisu u prvom planu, nego da je važno da se skrene pažnja na ulogu i položaj žene u društvu.
 
„Sve žene, majke, supruge i kćerke zaslužuju priznanja“, poručio je gradonačelnik Milić.
 
Manifestacija „Izbor žene godine“ održana je prvi put u našem gradu, a povodom 17. godišnjice Distrikta.
2017-03-06-Zena_godine-6