Ured federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova započeo s radom u Brčko distriktu BiH

03.3.2014. Ured za izdavanje rješenja o državljanstvu Federacije BiH pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u petak je započeo s radom u Brčko distriktu BiH.

Image for news
"Mi smo tu da bismo pomogli građanima kod eventualnih nejasnoća u vezi s potrebnom dokumentacijom i korekcijom potrebnih podataka. Istovremeno ubrzan je put kretanja dokumentacije, a danas smo donijeli oko 600 već ranije urađenih rješenja koja će pomoću objelodanjenih spiskova biti uručena Brčacima“, rekla je šefica Odsjeka za matične knjige i državljanstva pri resornom federalnom ministarstvu Finka Križanac.
Zahtjevi za entitetsko državljanstvo i dalje se podnose u Odjeljenju za javni registar Vlade Distrikta, dok se rješenja i dalje obrađuju i donose u federalnom MUP-u, a u Brčkom se uručuju kako bi se sam proces ubrzao.
Ured federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova za izdavanje rješenja o državljanstvu u Brčkom inače će raditi svakog petka od 09.00 do 14.00 sati u ulici Abdulaha Bukvice 1, prostorije Centra za birački spisak iza Policije Brčko distrikta BiH. Kontakt telefon Ureda je 049 / 220-076.