Content is not available in the selected language. Content in Bosnian is displayed.

Upriličena manifestacija povodom „Svjetskog dana voda“

22.3.2013. Odjeljenje za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, uz podršku nevladine organizacije „Centar za održivi razvoj“ kao i Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH, danas je u Omladinskom centru u Brčkom organizovao manifestaciju povodom obilježavanja „Svjetskog dana voda“.

Image for news

Ovom prilikom je oko 70 brčanskih osnovaca i srednjoškolaca svojim učestvovanjem dalo doprinos obilježavanju ovog značajnog datuma, kao i u podizanju svijesti o važnosti i očuvanju vode kao prirodnog bogatstva.

2013-03-22-Prezentacija-vode-2

Nada Ljubojević, viši stručni saradnik za zaštitu životne sredine u Odjeljenju  za prostorno planiranje  i imovinsko-pravne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, ukazala je na veliki značaj koji se pridaje ovom datumu, ističući napore koji se i dalje ulažu u očuvanju  pitke vode kao prirodnog resursa. Ona je, također, izrazila zadovoljstvo zbog odaziva svih škola na učestvovanje koje je bilo i takmičarskog karaktera.

2013-03-22-Prezentacija-vode-3

Najuspješnijim brčanskim osnovcima i srednjoškolcima, učesnicima ove manifestacije, dodijeljene su zahvalnice, a nakon toga je uslijedio izbor najboljeg panoa na temu “Voda – naše blago“.

2013-03-22-Prezentacija-vode-4

Prvo mjesto u kvizu znanja osvojili su učenici Desete osnovne škole, dok je drugo mjesto pripalo Četvrtoj osnovnoj školi. Treće mjesto zauzeli su učenici Druge osnovne škole u Brčkom.

Prvu nagradu za najbolji pano osvojili su učenici Prve osnovne škole, a drugo mjesto je pripalo učenicima Poljoprivredne i medicinske škole, dok su učenici Dvanaeste osnovne škole iz Brčkog zauzeli treće mjesto.