Upriličen susret s predstavnicima izraelskog kluba „Maccabi“ i domaćom ekipom odbojkaša „Mladost“

4.11.2014. Doktor Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, ugostio je danas, u Gradskoj vijećnici, odbojkaški tim i rukovodstvo izraelskog kluba „Maccabi“ i brčanskog kluba „Mladost“ koji će odmjeriti snage na večerašnjoj utakmici u Brčkom.

 

Image for news
Nakon prijema gradonačelnik je izjavio novinarima da ovako značajne utakmice promovišu Distrikt na širokim evropskim prostorima. On je istakao da mu je susret s odbojkašima iz Tel Aviva bio istinski ugodan pogotovo što meč koji se igra večeras, osim sportske atraktivnosti, predstavlja i promociju Brčko distrikta BiH.
„Nadam se da bi ovo mogao biti početak dugogodišnjeg prijateljstva sve s ciljem razvoja sporta, međuljudskih odnosa, tolerancije i naprosto jedne svijetle budućnosti kada se tiče odnosa uopće“, smatra dr. Domić.
 

2014-11-04-Posjeta_Makabija_i_Mladosti-3

2014-11-04-Posjeta_Makabija_i_Mladosti-2

Direktor Odbojkaškog kluba „Maccabi“ Shraga Shemesh također naglašava da svaki sportski meč pa i ovaj ima širi značaj nego što je sam taj događaj,  što potvrđuje, kako je rekao, i ovaj susret koji je imao s gradonačelnikom Domićem.
Kapiten OK „Mladost“ Saša Skelić nije želio da prognozira rezultat večerašnje utakmice ali je u svakom slučaju optimista, kao i kapiten gostujuće ekipe Raviv Sahcahy koji je naglasio da vjeruje u svoju ekipu, ali je susret s novinarima iskoristio da iznese pozitivne utiske o sredini  u kojoj se nalazi prvi put u životu.
Na kraju su kapiteni  domaćina ali i gostujuće ekipe pozvali publiku i sve ljubitelje ovog sporta da prate večerašnji meč te obećali kvalitetnu odbojku.
Na prijemu u Vijećnici boravio je i glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Nenad Kojić i šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Damir Bulčević.

2014-11-04-Posjeta_Makabija_i_Mladosti-4

2014-11-04-Posjeta_Makabija_i_Mladosti-5