Upriličen revijalni turnir u sjedećoj odbojci

12.3.2015. U sklopu obilježavanja petnaeste godišnjice Brčko distrikta BiH jučer je u sportskoj dvorani Ekonomske škole u Brčkom održan turnir u sjedećoj odbojci na kojem su pored ekipe OKI “Brčko“, kao organizatora turnira,  sudjelovale ekipa “Drina” iz Sapne, četvrtoplasirana u Premijer ligi BiH kao i “Marsonia” iz Slavonskog Broda, ekipa iz samog vrha hrvatske sjedeće odbojke.

Image for news
“O našoj ekipi neću govoriti zato što brčanska sportska javnost već zna da se drugu godinu zaredom takmičimo u Premijer ligi BiH, najboljoj evropskoj i svjetskoj ligi”, kazao je Avdija Banda, predsjednik OKI “Brčko”, dok su predstavnici gostujućih ekipa iskazali riječi zahvale i zadovoljstva za nastavak odlične prijateljske saradnje.

Damir Bulčević, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, pohvalio je ekipu OKI „Brčko“ koja, kako je kazao, svake godine napravi jako kvalitetan turnir, dodajući da to Vladi Distrikta kao pokrovitelju ovog sportskog događaja daje dodatni podstrek da im se u budućem periodu osiguraju sredstva, kako bi bili još bolji i kvalitetniji. Nakon odigranih utakmica osigurani su i pehari za sve ekipe, a pored toga, nezaobilazno je bilo i prigodno druženje.