Upriličen radni sastanak i druženje s predstavnicama udruženja žena


20.3.2014. U skladu s dogovorom sa sastanka prilikom prijema za proslavu "Dana Distrikta" i Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić priredio je danas u Vijećnici ponovni sastanak za predstavnice deset udruženja žena koja djeluju na prostoru Distrikta na kojem je saslušao njihove ideje kao i poteškoće na koje nailaze u radu.


Image for news
Riječ je o radno operativnom sastanku na kojem se pozabavilo pitanjima metodologije rada, problema neadekvatnog prostora  za rad ovih udruženja te su razmijenjene ideje i prijedlozi čijom bi se realizacijom ostvario izvjesni napredak i opće dobro za sve. Sagledavani prijedlozi tiču se iznalaženja transparentnijih i jasnijih procedura kod apliciranja za budžetska sredstva, a tu su i socijalna, obrazovna kao i pitanja očuvanja identiteta, ali i nastojanja da se zanimljivi projekat "Žena godine" u predstojećem periodu pokuša operacionalizirati. Također je bilo ideja da se pokuša organizovati sajam na kojem bi bili predstavljeni najbolji radovi, nastali iz ideja i ostvarenja članica svih udruženja.
Gradonačelnik Domić je istakao da se svi navedeni problemi trebaju sistematizirati kako bi se u skorijem vremenskom periodu moglo djelovati po raznim osnovima s obzirom da ima dosta prostora za unapređenje.
Današnjem sastanku prisustvovale su predstavnice Udruženja Kolo srpskih sestara „Majka Jevrosima“, Udruženja žena Bošnjakinja, Hrvatske udruge žena „Mame“, Udruženja žena „Okrugli sto“, „Venera” Brezovo Polje, „Vrijedne ruke” Šatorovići, „Anđeli” Krepšić, „Đerdan” Palanka te Udruženja oboljelih od malignih bolesti “Brčansko srce“, kao i Udruženja aktivnih žena “Gender” Brčko.
Sve okupljene žene iskazale su ogromno zadovoljstvo što su ponovno u prilici i društvu s gradonačelnikom mogle porazgovarati i iznijeti svoje ideje i ostvarenja. One su pohvalile rad gradonačelnika dr. Domića te ga po završetku sastanka počastile pripremljenim tradicionalnim jelima.