Unaprijediti privredni ambijent u Brčko distriktu BiH

25.11.2016. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH mr. sc. Siniša Milić danas se sastao u svom kabinetu s predstavnicima Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH.

Image for news
Ovim sastankom se novoizabrani gradonačelnik zvanično upoznao s predstavnicima Udruženja poslodavaca koji su na ovaj način iskazali i svoju podršku procesu konstituiranja vlasti i svojim jasnim namjerama iskazali potrebu za aktivnim učestvovanjem u svim procesima koji se tiču privrednih aktivnosti na prostoru Brčko distrikta BiH.

„Prilikom izbora za gradonačelnika Brčkog, napomenuo sam da nam je neophodno da imamo što bolju saradnju s Ekonomsko-socijalnim vijećem, Udruženjem poslodavaca i Privrednom komorom jer oni su ti koji opredjeljuju razvoj Brčko distrikta BiH.
Važno nam je da se razvija realni sektor. Ranije smo imali dogovore o saradnji putem Memoranduma o unapređenju poslovnog ambijenta i vrlo brzo ćemo ponovo afirmisati taj memorandum i krenuti raditi po svim temama koje su predviđene u tom sporazumu, a sve s ciljem unapređenja privrede i osiguranja boljeg standarda građana Brčko distrikta BiH“, rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.
2016-11-25-Prijem_Udruzenja_privrednika-1

Predstavnik Udruženja poslodavaca Ševal Suljkanović je u ime ovog udruženja zaželio gradonačelniku uspješan rad u narednom mandatu i izrazio spremnost  za saradnju s Vladom Brčko distrikta BiH, te naglasio potrebu stalnog dijaloga neophodnog za reviziju postojeće zakonske regulative koja na određen način ometa privredni razvoj, a koja se može regulisati kvalitetno.

„Mislim da smo od sadašnjeg gradonačelnika dobili pozitivan trend i smatramo da se do sređivanja stanja u Privrednoj komori, što vrlo brzo očekujemo, stvara osnov da ponovo aktiviramo i Memorandum o unapređenju poslovnog ambijenta, sve ono što je interesantno za privredu, i nadam se da ćemo to u narednom periodu i ostvariti“, zaključio je Suljkanović.