Učenici Tehničke škole ostvarili zapažene uspjehe u vannastavnim aktivnostima

22.11.2010. - Šest učenika JU Tehnička škola, članova sekcije „Entuzijazmus“ koju vodi profesorica demokratije i ljudskih prava Nusreta Džinić, ostvarili su zapažene uspjehe na međunarodnim i domaćim takmičenjima u oblasti dokumentarnog i kratkog filma. Ovo je bio povod za prijem mladih entuzijasta kod gradonačelnika Brčko distrikta BiH, dr. Dragana Pajića. On im je čestitao na ostvarenim rezultatima i istakao da bez obzira na brojne slabosti u društvu u kojem živimo ima mladih ljudi koji skreću pažnju na sebe pozitivnim djelima i vrijednim rezultatima.

Image for news

2010-11-22-PrijemUcenikaTehnickeSkole2

Iako nemaju adekvatnu opremu za snimanje ovi marljivi i daroviti učenici su uspjeli da osvoje nagrade u Bihaću na nekoliko festivala kratkog i dokumentarnog filma zaredom, da učestvuju na Sarajevo film festivalu te sa fotografijom da se plasiraju na prvo mjesto u Evropi, a treće u svijetu. Učenici Nada Stjepanović i Stefan Damjanović su istakli da žele da mladi spoznaju sreću uspjeha, koju su oni iskusili, i da svojim trudom stvore sebi šanse da se predstave u široj zajednici i među potvrđenim sineastama.

U Budžetu za narednu godinu predviđena su sredstva za nabavku savremene opreme za rad  sekcije „Entuzijazmus“ u Tehničkoj školi, tako da će budući rezultati njenih polaznika biti sigurno i bolji.