Učenici Pete osnovne škole u posjeti gradonačelniku

3.5.2012. Učenici novinarske sekcije Pete osnovne škole sa nastavnicom bosanskog jezika i književnosti i zamjenikom direktora posjetili su danas u Gradskoj vijećnici gradonačelnika Brčko distrikta BiH dr. sci. Miroslava Gavrića. Ovom prilikom učenici su obavili intervju sa gradonačelnikom koji će biti objavljen u školskim novinama povodom dana škole 18. maja.

Image for news

"Izuzetno mi je drago što sam imao priliku da ugostim novinarsku sekciju Pete osnovne škole i što sam sa mladim ljudima razmijenio ideje i mišljenja o radu gradonačelnika i funkcionisanju Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH", istakao je gradonačelnik Miroslav Gavrić.

Profesorica bosanskog jezika i književnosti Miladinka Vasić zahvalila je gradonačelniku na prijemu i istakla da su polaznici novinarske sekcije vrijedno radili na pripremi novina tokom cijele školske godine.

"Ovo je prvi put da je našoj sekciji ukazana prilika za intervju sa gradonačelnikom što će dodatno obogatiti sadržaj naših novina", rekla je profesorica Vasić.

2010-05-03-Prijem_ucenika

Učenica devetog razreda Erma Kurtović dodala je da se članovi sekcije tokom rada susreću sa različitim temama te da će se, osim intervjua sa gradonačelnikom, u novom časopisu naći i intervju sa predsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH i šefom Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta BiH.

Članovi sekcije uručili su gradonačelniku maketu Gradske vijećnice koju su pravili učenici, a gradonačelnik je svim novinarima čestitao Svjetski dan slobode medija, koji se obilježava danas.