U Vijećnici upriličen prijem za visoke zvanice ovogodišnjeg sajma trešnje

22.5.2015. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić primio je danas u Gradskoj vijećnici delegaciju visokih zvanica koji u Brčkom borave povodom današnjeg svečanog otvaranja 3. Međunarodnog sajma trešnje Brčko – Šatorovići 2015. Na prijemu su boravili potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić, direktor Instituta za voćarstvo iz Čačka prof. Branko Jovanović, prof. Slobodan Janjetović s Instituta Novi Sad te prof. Aleksa Milojević, Ekonomski institut Bijeljina, kao i investitori iz Rusije koji borave u Brčkom radi ovogodišnjeg sajma trešnje.




Image for news

Ovaj sastanak ujedno je bio prilika za potpisivanje dva ugovora između Vanjskotrgovinske komore BiH i Privredne komore Brčko distrikta BiH i to ugovora o obavljanju operativno-tehničkih poslova na izdavanju ATA karneta kao i izdavanju uvjerenja o porijeklu robe.

Također, načelno je predstavljena inicijativa Privredne komore Distrikta koju će Vlada razmotriti u skorijem vremenu, a riječ je o potpisivanju memoranduma o prekograničnoj saradnji u vezi s plantažnim zasadima voća, proizvodnjom, preradom i prodajom voća s Vladom Brčko distrikta BiH i Institutom iz Čačka.

Na sastanku su još prisustvovali potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Adem Ribić, zamjenik gradonačelnika Esed Kadrić, predsjednik Privredne komore Brčko distrikta BiH Veselin Panić i sekretar Komore Nenad Vuković.