U Vijećnici upriličen prijem za prosvjetne radnike dobitnike prestižnih priznanja

17.12.2021. Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je u prostorijama Vijećnice upriličio prijem za prosvjetne radnike s područja Distrikta koji su dobitnici prestižnih priznanja za svoj rad.

Image for news

Gradonačelnik se zahvalio prisutnima za dosadašnji uloženi trud i što su ostvarili da njihov rad bude prepoznat i izvan granica BiH.

„Važni su nam ovakvi susreti i ponosni smo svi na ova ostvarenja koja su značajna i za sve građane Distrikta i BiH. Hvala im što su učinili Distrikt prepoznatim i što su ujedno i motivacija učenicima da idu tim putem. Bitno je da se krećemo naprijed u pozitivnom smjeru i takve aktivnosti ću uvijek podržati“, kazao je Kadrić.

Nastavnici i učenici su se zahvalili na prijemu i što je gradonačelnik prepoznao njihove inicijative i zalaganja, te naglasili da im je to dodatni podstrek za daljnji rad.

Prijemu su prisustvovali i šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović i šefica Pododjeljenja za osnovno obrazovanje Mara Matkić koji su iskoristili priliku i čestitali prisutnima na ostvarenim rezultatima i poručili da tim putem i nastave.

British Council u BiH realizovao je projekt „Škole za 21. stoljeće“ i u okviru tog programa svaka škola na Zapadnom Balkanu je dobila određen broj micro:bit uređaja – džepnih računara na kojima djeca mogu kodirati i koristiti ih za rješavanje svakodnevnih problema iz raznih školskih predmeta. Na kraju projekta održano je online takmičenje na koje je apliciralo 160 škola i među deset najuspješnijih škola četiri škole su iz Brčko distrikta BiH.

Nastavnici koji su ostvarili uspjehe su Nijad Salihović, Almira Omerović (Deveta osnovna škola – eTwinning škole, Mehatronika u službi zdravlja), Mateo Banović i Nadina Omazić (Deseta osnovna škola – „Sigurnost od požara u uvjetima pandemije COVID-19“), Rade Rašeta (Prva osnovna škola – „Mali pomoćnik“) te Azra Salihović (Petnaesta osnovna škola – „Čep za hendikep“).