U Odjeljenju za evropske integracije potpisani ugovori o finansiranju/sufinansiranju

31.12.2021. Odjeljenje za evropske integracije i međunarodnu saradnju Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine 1. 11. 2021. godine objavilo je Javni poziv za prijavu programa odnosno projekta od javnog interesa. U Odjeljenju stiglo je ukupno osam projekata, a Komisija za pripremu javnog poziva i ocjenu programa i projekata odobrila je ukupno sedam projekata.

Image for news

Sredstva su dobili Udruženje građana „Gorska služba spašavanja“ Stanica Brčko distrikt BiH za projekat „Opremanje i obučavanje TIMA za spašavanje na vodi GSS-a”, Udruženje roditelja „Jelenka Voćkić“ Brčko distrikt BiH za projekat „Na zdravom vazduhu, zdrava djeca”, Udruženje porodica nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Bošnjaka Brčko distrikt“ za projekat „Implementacija IT sistema udruženja porodica nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Bošnjaka Brčko distrikta BiH”, Privredna komora Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za projekat „Sufinansiranje projekta HELP DESK za poslovne subjekte”, „Udruženje dijabetičara Brčko“ za projekat „Formiranje edukativnog centra za dijabetes”, Atletski klub i škola sporta „Cross“, Brčko distrikt BiH, za projekat „COLOR RUN RACE BiH 2022” i Udruženje „PRONI“ Centar za omladinski razvoj, Brčko distrikt BiH, za projekat „Evropska omladinska kartica BiH”.

U prostorijama Odjeljenja danas su potpisani ugovori o finansiranju/sufinansiranju. Korisnici sredstava dužni su da realizuju projekte najkasnije do 31. 8. 2022. godine te da ih opravdaju u roku od 30 dana od okončanja projekta.