U Brčkom održan seminar o komunikacijskim vještinama

 16.3.2012. U organizaciji Direkcije za evropske integracije u saradnji sa Odsjekom za evropske integracije Vlade Brčko Distrikta BiH, u Brčkom je organizovan jednodnevni seminar o komunikacijskim vještinama i radionica pod nazivom "Govoreći jednim glasom"(Speaking with one voice).

Image for news

 

Seminar je održan, u okviru projekta "Promovisanje značaja o pristupanju Evropskoj uniji II" (EU Awareness II), za zaposlenike javnih institucija i preduzeća te službenike čiji radni zadaci podrazumijevaju saradnju sa medijima i odnose s javnošću.

Razgovarano je o ulozi i mjestu komuniciranja u administraciji kada je riječ o vanjskom predstavljanju institucija te o unutrašnjem komuniciranju kroz formulisanje ključnih poruka. Vođa radionice i projektnog tima Mary Donovan naglasila je tokom predavanja važnost medija kao i neophodnost kreiranja strategije i akcionog plana komuniciranja u institucijama.

Osim teoretskog, polaznici su učestvovali i u praktičnom dijelu seminara, gdje su imali zadatak da pošalju ključne poruke različitim ciljnim grupama radi boljeg razumijevanja koraka u efikasnoj komunikaciji.