U Brčkom obilježen Svjetski dan zaštite životne sredine

5.6.2015. U organizaciji Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, a u saradnji s Odjeljenjem za obrazovanje, na brčanskom Trgu mladih u prisustvu velikog broja građana obilježen je 5. juni – Svjetski dan zaštite životne sredine.

Image for news

2015-06-05-Dan_okolisa-1

Simboličnim porukama, recitacijama, plesom i igrom svoj doprinos obilježavanju ovog značajnog datuma za zaštitu životne sredine dali su mališani iz Vrtića "Naša djeca".

"Kako bismo još više podstakli na značaj očuvanja životne sredine danas smo izabrali najmlađu populaciju. Njihove poruke su jasne, precizne i niko od nas nema pravo da im uskrati život u zdravoj, čistijoj i sigurnoj sredini", kazala je Nada Ljubojević, viši stručni saradnik za zaštitu životne sredine u Odjeljenju za prostorno planiranje.
Šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Mara Matkić istakla je da su mališani građanima Brčko distrikta BiH podijelili brošure koje su sami kreirali, a koje sadrže poruke u vezi sa zaštitom i unapređenjem životne sredine.

"Naši mališani su uradili predivan plakat koji su vam dali. Njihove poruke su zaista univerzalne i nadam se da ih neće zaboraviti ni kada budu veliki i da će i tada voditi brigu o očuvanju životne sredine i planete Zemlje", izjavila je šefica Matkić.

2015-06-05-Dan_okolisa-3