Trijumfovali brčanski odbojkaški klubovi


21.11.2011. U dvorani JU "Gimnazija" u Brčkom odigrane su utakmice finala Kupa Republike Srpske u muškoj i ženskoj konkurenciji. Odbojkašice ŽOK "Jednistvo" iz Brčkog slavile su, u petak, protiv ekipe iz Gacka rezultatom 3:0 u setovima. Srebrene medalje odbojkašicama ŽOK "Gacko" uručio je Radojica Antunović, dok je zlatne medalje Brčankama dodijelio član Upravnog odbora Odbojkaškog saveza RS-a Esad Omerhodžić. Šampionski pehar najboljim odbojkašicama uručio je gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. Miroslav Gavrić.

Image for news
Najboljoj igračici finala Sonji Milanović predsjednik ŽOK "Jedinstvo" Ranko Krsman uručio je novčanu nagradu, a pokrovitelj finalne utakmice Kupa Republike Srpske bila je Vlada Brčko Distrikta BiH.

2011-11-20-Pobjede_brcanskih_odbojkasa1

Pobjedu u finalnoj utakmici u muškoj konkurenciji, koja se igrala u subotu, između MOK "Mladost" iz Brčkog i MOK "Modriča Optima" iz Modriče odnijela je, također, domaća ekipa rezultatom 3:1. Za najboljeg igrača finala proglašen je Saša Zimonjić iz ekipe "Mladost".

2011-11-20-Pobjede_brcanskih_odbojkasa2

Srebrene medalje odbojkašima "Modriče Optime" uručio je pomoćnik ministra Ministarstva porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske Nenad Rađević, a zlatne medalje svojim igračima uručio je predsjednik ekipe "Mladost" Zoran Kokanović. Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH Miroslav Gavrić proglasio je najboljima ekipu iz Brčkog, nakon čega im je uručio pobjednički pehar.