Takmičenje učenika u raznim sportskim disciplinama: „Lino višebojac“ prvi put u Brčkom

4.3.2016. Takmičenje „Lino višebojac“ po prvi put u Brčkom realizovano je pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, Odjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje, uz učešće Prve osnovne škole, a u organizaciji kompanije „Podravka“ u BiH i Sportskih novosti.


Image for news
Takmičenje podržano raznobojnim konfetama bijelih, žutih, plavih, zelenih i crvenih navijačkih timova zvanično je otvorio gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić. Tople pozdravne riječi označile su početak veselja i zabave na tribinama i na terenu gimnazijske dvorane u Brčkom.

DSC_0385

pocasni_krug

DSC_0483

Djeca iz cijele škole, zajedno s roditeljima i nastavnicima škole, uživala su u „Lino višebojcu“, a sportske odbojkaške zvijezde, nekadašnji učenici ove osnovne škole, Siniša i Žarko Kisić, doživjeli su neuobičajenu i nezaboravnu proslavu prinove, sporta i kreativnosti.

„Danas smo svjedoci šta znače mladost i kreativnost naših učenika. Fenomenalan događaj, pun energije, dječije bezbrižnosti i takmičarskog duha. Ovakvih događaja i manifestacija treba biti puno više jer je vidljivo da djeca ruše barijeru što se tiče prijateljstva, njihove kreativnosti i inventivnosti“, istakao je gradonačelnik dr. Domić.

Prema riječima Orijane Milošević, direktorice Prve osnovne škole, Odjeljenje za obrazovanje dalo je saglasnost da ova škola kao predstavnik Brčko distrikta BiH učestvuje u projektu. Najbolji literarni rad napisala je Tanja Rašić, najbolju masku imala je Anja Bekić, a najbolji navijači su učenici petih razreda. Ukupni sportski pobjednici „Lino višebojca“ su dječak Ljubiša Cvijanović sa 150 bodova i djevojčica Anja Todorović sa 130 bodova.

Ovom takmičenju danas prisustvovalo je blizu 1.000 osnovnoškolaca.

Prva_OS_Lino_visebojac