Svečano otvoren 15. Futures za tenisere „BRCKO OPEN 2018“

22.05.2018. Sekretar brčanske Vlade Davor Šolaja sinoć je u hotelu „Evropa“ zvanično otvorio 15. međunarodni turnir za tenisere iz serije Futures „BRCKO OPEN 2018“ koji organizuje Teniski klub „PROHEMA“

Image for news

          „Vlada Brčko distrikta BiH je i ove godine prepoznala ovaj događaj i pomogla njegovo održavanje. Siguran sam da će ovaj teniski turnir koji se odražava već 15 godina zaredom i naredne godine biti odigran u našem gradu i da će se organizacija podići na još veći nivo. Svim igračima i njihovim trenerima te gostima želim da se prijatno osjećaju u našem gradu i da na turniru imaju sportskog uspjeha“, rekao je sekretar Šolaja otvarajući ovogodišnji „BRCKO OPEN 2018“.

        Supervizor turnira u ime Međunarodne teniske federacije Vladimir Erg izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da se brčanski futures već 15 godina uspješno organizuje.

         „Mnoge sredine su odustale od organizovanja ovakvih turnira već nakon nekoliko godina. Na sreću, Brčko nije među njima i vi veoma uspješno nastavljate jednu lijepu sportsku tradiciju i organizujete ovaj turnir. Hvala svima koji na bilo koji način pomažu da se igra ovaj turnir u Brčkom“, rekao je supervizor brčanskog futuresa Vladimir Erg.

          Inače, u kvalifikacijama koje su počele 19. maja učestvovala su 64 mlada tenisera iz čak 24 države, među kojima su 24 mlada igrača iz Bosne i Hercegovine.

          Generalni pokrovitelj turnira „ITF MENS FUTURES BRCKO OPEN 2018“, koji se završava u nedjelju 27. maja finalnim susretom u singlu, jeste Vlada Brčko distrikta BiH.