Supervizor za Brčko u nastupnoj posjeti Brčko distriktu BiH

8.10.2017. Novoimenovani supervizor za Brčko distrikt BiH Dennis W. Hearne boravi u zvaničnoj posjeti Brčko distriktu BiH. U Gradskoj vijećnici sastao se s gradonačelnikom Sinišom Milićem i njegovim zamjenikom Antom Domićem.

Image for news

Gradonačelnik Siniša Milić istakao je da je oduševljen poznavanjem i razumijevanjem situacije u Brčko distriktu BiH od strane supervizora i da je ohrabren najavom o bliskoj saradnji s obzirom da je supervizor imenovan na ovu poziciju prije samo nekoliko sedmica.

„Siguran sam da ćemo imati saradnju i da će komunikacija biti u interesu građana Brčkog. Nezaobilazna tema je bila aktuelna situacija u Brčkom, a iz naše perspektive je konstatovano da je ostvaren određeni napredak u razvoju ove lokalne zajednice, ali da postoje šanse koje se još uvijek ne koriste na adekvatan način i da je u narednom periodu neophodno preduzeti dodatne napore kako bismo, prije svega, privredu pokrenuli u pozitivnom pravcu“, istakao je gradonačelnik Milić. 

Supervizor Dennis W. Hearne rekao je da se raduje što može ponuditi svoj doprinos za stvaranje bolje budućnosti za Brčkom.

„Kao što je slučaj s mojim prethodnicima u potpunosti sam posvećen očuvanju stabilnosti i održivosti Distrikta, kao i saradnji sa zvaničnicima i institucijama. Aktivno i pažljivo planiram pratiti događaje u Brčkom i dolaziti često. Na osnovu današnjeg razgovora siguran sam da ću imati plodonosnu saradnju s gradonačelnikom i njegovim zamjenikom. Zabrinut sam zbog trenutne situacije u Brčkom i negativnog uticaja koji ona može imati na rad institucija Distrikta kao što smo vidjeli u skorašnjem zastoju u radu i bojkotu. Svi se moramo suočiti s politikom na svim nivoima, ali ne smije se dozvoliti da se zasjeni napredak i odgovornost prema građanima. Vlada mora raditi u interesu građana i znam da se gradonačelnik slaže sa mnom, a sutra ću razgovarati i s čelnicima Skupštine. Mislim da je vrijeme da se prednosti Brčkog, poput blizine rijeke Save, iskoriste mudro a razvoj Luke i drugih ključnih projekata je vrlo bitan za taj napredak“, rekao je u obraćanju novinarima supervizor Hearne. 

Supervizor Dennis W. Hearne će učestvovati na prvom Biznis forumu Brčko distrikta BiH koji se u ovom gradu održava od 8. do 10. novembra.