Skupština Brčko distrikta BiH održala 25. redovnu sjednicu

15.1.2014. Na 25. redovnom zasjedanju Skupština Brčko distrikta BiH usvojila je Odluku o pokretanju postupka izbora i imenovanja člana izborne komisije Brčko distrikta BiH, kao i Odluku o utvrđivanju javnog interesa polaganja 35 kV podzemnog voda postojećeg dalekovodnog stuba u stambenom naselju Stolin i Brezik, te Odluku o utvrđivanju javnog interesa izgradnje vodovodne mreže u naselju Ulice u Brčko distriktu BiH.

Image for news
Pored toga, na današnjem skupštinskom zasjedanju usvojen je Izvještaj o izvršenju budžeta Brčko distrikta BiH za period od 1. januara do 30. septembra 2013. godine.
Skupština Brčko distrikta BiH usvojila je:
- Izvještaj nezavisnog revizora o finansijskom poslovanju za period 2010–2012. godina i politici zapošljavanja od osnivanja do datuma revidiranja javnih preduzeća u Brčko distriktu BiH – JP Radio Brčko d. o. o. Brčko distrikt BiH,
- Izvještaj nezavisnog revizora o finansijskom poslovanju za period  2010–2012. godina i politici zapošljavanja od osnivanja do datuma revidiranja javnih preduzeća u Brčko distriktu BiH – JP Luka Brčko d. o. o. Brčko distrikt BiH,
- Izvještaj nezavisnog revizora o finansijskom poslovanju za period 2010–2012. godina i politici zapošljavanja od osnivanja do datuma revidiranja javnih preduzeća u Brčko distriktu BiH – JP Komunalno Brčko d. o. o. Brčko distrikt BiH,
- Izvještaj o reviziji finansijskog poslovanja Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu za period  od 1. 1. do 31. 12. 2012. godine, kao i
- Izvještaj o reviziji finansijskog poslovanja Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove za period od 1. 1. do 31. 12. 2012. godine.
 
Veliku pažnju privuklo je razmatranje Prijedloga Odluke o stavljanju veta na odluku gradonačelnika Brčko distrikta BiH dr. Ante Domića o smjeni šefa Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Mustafe Nukovića, koji su uložili poslanici Stranke demokratske akcije (SDA) Admir Mujkanović i Sabira Mujkić.
Nakon što su poslanici, koji su uložili veto na odluku gradonačelnika, napustili popodnevno zasjedanje, sjednica Skupštine je nastavljena bez izjašnjavanja pa je, u skladu sa Statutom Brčko distrikta BiH u ovakvim slučajevima, odluka gradonačelnika konačna.
Sa dnevnog reda 25. redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH povučeno je razmatranje Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom preduzeću Luka Brčko Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, kao i razmatranje Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o podsticanju privrednog razvoja i usvajanje Nacrta Zakona o nazivima naseljenih mjesta na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.