Šest Brčaka krenulo na Biciklistički maraton Brčko – Vukovar 2015

17.11.2015. Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Tomislav Stjepanović ispratio je jutros ispred Gradske vijećnice članove Sportskog društva „Distrikt“ Brčko distrikta BiH, koji su krenuli na treći po redu Biciklistički maraton Brčko –Vukovar 2015.

Image for news

Prije samog polaska učesnici su poručili da na sportski način žele ukazati na važnost mira i tolerancije. „Cilj nam je odati počast civilnim žrtvama stradanja u proteklom ratu, a ovakvih aktivnosti trebalo bi da bude mnogo više. Tokom vožnje imat ćemo i policijsku pratnju iz Republike Hrvatske. Pored ove aktivnosti, naše udruženje već pet godina organizuje i Biciklistički maraton Brčko – Srebrenica i cilj nam je isti, a to je odati počast civilnim žrtvama rata i da se stradanja koja su se dogodila više nikome i nikada ne ponove“, kazao je Semir Ibrahimović, član SD „Distrikt“.
Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Tomislav Stjepanović je istakao da je Vlada Distrikta uvijek spremna da podrži sve ono što je dobro i što vodi pomirenju.
„Mi se zahvaljujemo mladim licima iz SD „Distrikt“ koji su se organizovali da na ovakav način pokažu i odaju priznanje i spomen na sve žrtve Vukovara i na sve civilne žrtve koje su tokom rata stradale. Spremni smo podržati sve ono što je u dobroj atmosferi i sve one aktivnosti koje vode pomirenju svih strana koje su u ratu imale civilne žrtve. Mi želimo da se svi ti događaji koji su se dogodili i na području BiH prepoznaju i od strane institucija kao događaji koji se više ne bi smjeli nikada ponoviti na ovim prostorima“, zaključio je Stjepanović.