Sattler uručio ključeve terenskih vozila za potrebe Inspektorata i Odjeljenja za poljoprivredu

8.3.2022. Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Johann Sattler danas je ispred Gradske vijećnice uručio ključeve četiri terenska vozila za potrebe Inspektorata Brčko distrikta BiH i Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Image for news

On je kazao da projekat u „Luci Brčko“ i uručenje ključeva od vozila kao i mnogi drugi projekti govore da je Evropska unija uz narod BiH i da će nastaviti pomagati BiH.

„Danas smo počeli posjetu s dva projekta, a jedan od njih je i uručenje ključeva od terenskih vozila. Radi se o ukupnoj donaciji 33 vozila za cijelu BiH, odnosno vrijednosti od pola miliona koji će biti uložen u sektor zdravstva. Vidjeli smo za vrijeme pandemije koliko je ovaj sektor bio važan, koliko je bilo bitno funkcionisanje ukupnog zdravstvenog sistema i Evropska unija nastavit će da ulaže u tu oblast“, kazao je Sattler.

Fitosanitarni inspektor Inspektorata Brčko distrikta BiH Hašim Kujundžić kazao je da će ova donacija Evropske komisije biti od višestruke pomoći.

„Brčko je ovim projektom dobilo 4 terenska vozila i informatičke opreme u vrijednosti od oko 140 hiljada maraka. Dva vozila su namijenjena fitosanitarnim inspektorima, a preostala dva Odjeljenju za poljoprivredu, odnosno sektoru za sigurnost hrane“, kazao je Kujundžić. 

Ključevi su uručeni šefu Inspektorata Brčko distrikta BiH Adnanu Drapiću i šefu Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Milenku Ninkoviću.