Sastanak s mještanima naselja Ivici

13.6.2014. Na poziv mještana Novog naselja iz Mjesne zajednice Ivici, gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić posjetio je danas sa saradnicima ovo naselje gdje se sastao sa ljudima koji već duži niz godina imaju značajne probleme zbog neriješenih pitanja u vezi sa vodosnabdijevanjem i kanalizacijom te projekatima na infrastrukturi.


Image for news
2014-06-13-Obilazak-Ivici-5

Stanovnike Novog naselja, od kojih su većina doseljenici na ovo područje iz drugih krajeva, navedeni problemi tište još od 2002. godine, a naselje trenutno broji oko 140 kuća. Oni su gradonačelniku iznijeli niz problema sa kojima se od ranije susreću, a koji se tiču korištenja i raspodjele odobrenih budžetskih sredstava, izgradnje arteškog bunara, obilježavanja i davanja naziva ovom naseljenom mjestu, kao i međusobnog odnosa sa sumještanima iz Ivika. Njihovo je mišljenje da je kod formiranja mjesnih zajednica Novo naselje trebalo biti pripojeno Mjesnoj zajednici Grbavica umjesto MZ Ivici. Do sada osigurana budžetska sredstva uložili su u istražnu bušotinu, koja po zakonskoj proceduri uz lokacijske uslove prethodi glavnom projektu koji se trenutno i radi na izgradnji arteškog bunara, kojim bi snabdjeli mještane pitkom vodom.
Gradonačelnik Domić je saslušao njihove probleme te istakao da će sagledati sve tehničke mogućnosti i nastojati da promptno djeluje u pravcu obezbjeđivanja vode za piće, s obzirom da je vodovod od njihovih kuća udaljen oko 500 metara, dodajući da je najvažnije održati intenzitet djelovanja u bavljenju tim problemom. Tokom sastanka nekoliko mještana je iskazalo spremnost da pomogne u obavljanju poslova čišćenja kuća i terena u Vučilovcu. Doktor Domić je dodao da je namjera Vlade da se ljudima koji su sada apsolutno poplavljeni u što je moguće kraćem roku započnu graditi kuće, kao i da će se nastojati da se obavljanje tih aktivnosti vrši uz pomoć sopstvenih snaga i stavljanjem u funkciju firmi iz Brčkog jer bi na takav način mogli angažovati više ljudi. Na ovom sastanku je, uz gradonačelnika, prisustvovala i šefica resornog Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Svjetlana Čivčić i poslanik u Skupštini distrikta BiH Boro Kojić.

2014-06-13-Obilazak-Ivici-2
2014-06-13-Obilazak-Ivici-4