Sastanak s mještanima Brke

8.8.2014. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić sa šefovima resornih Vladinih odjeljenja posjetio je danas Mjesnu zajednicu Brka gdje se susreo sa mještanima koji su iskazali nezadovoljstvo saniranjem posljedica kako prethodnih tako i poplava koje su zadesile ovu mjesnu zajednicu prije dva dana.


Image for news
Tokom dvosatnog sastanka gradonačelnik je saslušao njihove zahtjeve koji su se, kako je kazao, "u prvom redu odnosili na potrebu da se što je moguće prije završi čišćenje korita rijeke Brke i to iz pravca Broda prema Palanci, a potom je neophodno regulisati pritoke i lateralne kanale, te dodatno intenzivirati otklanjanje postojećih mehaničkih barijera s ciljem prevencije i sprečavanja nastanka sličnih pojava". On je podsjetio na činjenicu da je rijeka Brka tokom poplava od aprila mjeseca u četiri do pet navrata plavila, te napomenuo da se izneseni zahtjevi uvelike poklapaju sa planovima Vlade Brčko distrikta BiH koji su već ranije doneseni, a čije je realizovanje uslovljeno vremenskim prilikama. Prema riječima gradonačelnika tokom sastanka izneseni su i zahtjevi koji se tiču pružanja pomoći poljoprivrednim proizvođačima, naprimjer stočarima u nabavci dovoljnih količina sijena kako bi mogli održati stočni fond budući da su njihove zalihe za zimu potpuno uništene.
Šef ove mjesne zajednice Faruk Gaši izjavio je da su mještani Brke uglavnom zadovoljni odgovorima ističući kako na terenu očekuju realizaciju posla koju će, kako je istakao, posebno pratiti.
2014-08-08-Sastanak_s_mjestanima_Brke-2