Vlada Distrikta odobrila smjernice za izradu Odluke o načinu upotrebe lakog ličnog električnog vozila

19.10.2022. Na današnjoj redovnoj 77. sjednici Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojena je Odluka o dodjeli sredstava donacija za 2022. godinu na prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu.

Image for news

Ovom odlukom odobrena su novčana sredstva u ukupnom iznosu od 10.000,00 KM u korist Privredne komore Brčko distrikta BiH za realizaciju projekta „Podrška poslovnim preduzećima Brčko distrikta BiH u oporavku od posljedica pandemijske krize“.

Na prijedlog Policije Brčko distrikta BiH odobrene su smjernice za izradu nacrta Odluke o načinu upotrebe lakog ličnog električnog vozila na području Brčko distrikta BiH.

 S obzirom da se u posljednjem vremenskom periodu pojavio veći broj vlasnika ili korisnika lakog ličnog električnog vozila koji upravljaju pješačkim zonama, trotoarom i kolovozom, ukazala se potreba za donošenjem spomenutog propisa, kako bi se kretanje i prekršaji istih pravno uredili. Smjernice se, između ostalog, odnose na razvrstavanje lakih vozila, propisivanje obavezne opreme kao i utvrđivanje obaveza lica koja upravljaju lakim vozilom.

Ujedno, Vlada je razmotrila informaciju Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, a koja se tiče postupanja po Odluci o organizovanom i kontrolisanom odstrjelu divljači na području Brčko distrikta BiH.