Razmjena iskustava: Načelnik općine Lukavac posjetio Distrikt

19.4.2021. Delegacija općine Lukavac prilikom službene posjete Brčko distriktu BiH sastala se u Gradskoj vijećnici s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Esedom Kadrićem i njegovim saradnicima, obišla Fabriku vode kao i Javno preduzeće „Putevi Brčko“, s ciljem razmjene dobre prakse za unapređenje komunalnih usluga u toj lokalnoj zajednici.

Image for news

Razgovarano je o iskustvima Brčko distrikta BiH u vezi s izgradnjom i funkcionisanjem Fabrike vode kao i uspostavljanjem parking servisa. Predstavnici Distrikta istakli su da je sistem parking servisa u Brčkom uspostavljen u novembru 2016. godine te da je trenutno 1.617 parking mjesta kojim rukovodi nadležno javno preduzeće. Predočeni su zakonski osnovi za funkcionisanje ovog sistema kao i načini naplate. Predstavnici JP „Komunalno Brčko“ pojasnili su način funkcionisanja brčanske Fabrike vode kapaciteta 330 litara u sekundi.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić poželio je dobrodošlicu gostima iz Lukavca na čelu sa općinskim načelnikom Edinom Delićem i istakao da je razmjena iskustava i primjera dobre prakse sa općinama u okruženju pokazala odličnom.On je najavio realizaciju značajnih projekata Vlade Brčko distrikta BiH – „Izgradnja glavnog transportnog cjevovoda“ kao i „Centra za upravljanje otpadom“.

Sastanku su prisustvovali šef Odjeljenja za komunalne poslove u Vladi Brčko distrikta BiH Majazudin Vehabović, zamjenik direktora Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ Mato Itrić te direktor Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“ Kemal Atić i njegov zamjenik nadležan za tehničke poslove Dragan Jelisić.