Content is not available in the selected language. Content in Bosnian is displayed.

Razgovarano o osnivanju isturenih odjeljenja Sarajevskog univerziteta u Brčkom

12.3.2012. Delegacija Univerziteta u Sarajevu sastala se danas u Brčkom sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti Distrikta, gdje je razgovarano o mogućnosti i načinima osnivanja isturenih odjeljenja Sarajevskog univerziteta u Brčkom.

Image for news

 

Sastanku su prisustovali gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić, predsjednik Skupštine Brčko Distrikta BiH Esad Atić, šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko Distrikta BiH Esed Kadrić te drugi predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Brčko Distrikta BiH.

2012-03-12-Sarajevski_univerzitet-druga

U ime Univerziteta u Sarajevu u razgovorima su učestvovali rektor prof. dr. Faruk Čaklovica, dekan Pedagoškog fakulteta prof. dr. Uzeir Bavčić, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta prof. dr. Rifat Škrijeli, dekan Pravnog fakulteta prof. dr. Borislav Petrović te dekan Poljoprivrednog fakulteta prof. dr. Mirsad Kurtović.

Na sastanku je bilo riječi o lokaciji objekta gdje bi bila smještena odjeljenja Univerziteta u Sarajevu u Brčkom kao i načinima finansiranja i mogućim obavezama Brčko Distrikta BiH. Zaključeno je da će u narednom periodu biti sagledana sva moguća rješenja, a ukoliko bi bila osnovana isturena odjeljenja, budući studenti bi u Brčkom mogli pohađati pet studijskih programa i to: Prirodno-matematički fakultet sa smjerovima matematika i fizika, Poljoprivredno-prehrambeni fakultet, Pedagoški fakultet i Pravni fakultet.