Razgovarano o nastavku saradnje Brčko distrikta BiH i općine Pelagićevo

21.2.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić sastao se danas u Gradskoj vijećnici s načelnikom općine Pelagićevo Simom Stakić, njegovim saradnicima  i savjetnikom ministra za izbjeglice i raseljena lica u Vladi RS Ivom Kamenjaševićem te je razgovarano o uzajamnoj povezanosti ove dvije općine u vezi sa svakodnevnim životnim pitanjima.

Image for news

„Još 2009. godine je potpisan Memorandum o zajedničkoj saradnji ove dvije lokalne zajednice“, podsjetio je gradonačelnik  Domić.

On je još dodao da su se dotakli važnih projekata koje općina Pelagićevo planira realizovati s drugim općinama, ali i Brčko distriktom BiH. Također, jedna od tema bila je i upravljanje svim vrstama otpada gdje su na nivou Federacije i Republike Srpske započete izvjesne aktivnosti, a predočene su i pozicije Distrikta po tom pitanju.

Gradonačelnik je još naglasio da su u budžetu Brčko distrikta BiH za 2012. godinu predviđene određene stavke za uvezivanje putnog pravca Poljaci–Blaževac kroz Podbare te na dijelu MZ Dubrave preko Bubanja za Blaževac, a isto tako i asfaltiranje putnog pravca Gornja Laništa–Pelagićevo prema Vrbici.

Načelnik općine Pelagićevo Simo Stakić iskazao je zadovoljstvo prijemom kod gradonačelnika kao i dobrom saradnjom od ranije u vezi sa svim zajedničkim aktivnostima na dobrobit ove dvije općine.

„Uz podršku Vlade i Skupštine Distrikta moći ćemo operativno realizovati određene infrastrukturne projekte koji su od velikog značaja za ove dvije općine“, istakao je Stakić.