Radni sastanak u vezi s realizacijom ugovorenih obaveza po principu javno-privatnog partnerstva


3.4.2014. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić danas je u prostorijama Gradske vijećnice održao redovni radni sastanak s upravom Javne zdravstvene ustanove "Zdravstveni centar Brčko", Fonda zdravstvenog osiguranja, te Odjeljenja za zdravstvo s kojim je razgovarao o provođenju mjera za efikasnije funkcionisanje javne zdravstvene ustanove s ciljem poboljšanja zdravstvene zaštite u Brčkom.


Image for news
Na drugom, odvojenom sastanku dr. Domić je u vezi s implementacijom ugovorenih obaveza, po principu javno-privatnog partnerstva sa njemačkom firmom „Fresenius Medical Care“ razgovarao sa direktoricom ove firme za BiH te radnicima Centra za dijalizu u Brčkom, kao i delegacijom Udruženja bubrežnih bolesnika. Tokom sastanka prezentovan je godišnji izvještaj o radu u kojem, kako je istakao, Vlada nije imala značajnijih primjedbi kada je u pitanju realizacija ugovorenih obaveza.
DSC_0893
No, sagledavajući probleme na koje nailaze bubrežni bolesnici zbog nedostatka nefrologa i drugih poteškoća pri dijalizi i liječenju, konstatovano je da je neophodno preduzeti dodatne napore s ciljem poboljšanja njihovog tretmana kako bi se zahtjevni standardi, regulisani potpisanim ugovorom, u potpunosti ispunili.