Prvi sastanak MORG-a u Šidu

U općini Šid je 14. decembra 2016. godine održan prvi sastanak Međuopćinske radne grupe za zaštitu životne sredine i upravljanje rizicima – MORG, u okviru projekta Emergency response – NOW, odnosno Odgovor na vanredne situacije – SADA.


Image for news
2017-01-10-Radna_grupa-Sid-1
Sastanku je prisustvovalo 19 članova radne grupe, predstavnika institucija odgovornih za reagovanje u vanrednim situacijama, predstavnici projektnog tima s obje strane granice, kao i predsjednik Općine Šid i njegovi najbliži saradnici, apelujući na važnost ovog projekta ne samo za općine učesnice, već i za cijelu regiju.

Ovom prilikom predstavljeni su svi segmenti projekta i aktivnosti koje su predviđene njime, a pojašnjen je i rad koji predstoji i vrsta angažovanja koja se od članova radne grupe očekuje.

Kroz rad Međuopćinske radne grupe, uz aktivno učešće stručnjaka u ovoj oblasti, bit će ustanovljene vrste treninga jedinica civilne zaštite, koji će biti provedeni kroz projekat, a krajnji rezultat rada MORG-a bit će i plan aktivnosti u situacijama odbrane od poplava.

Nakon dvosatnog rada, sastanak je završen u neformalnom razgovoru i upoznavanju članova MORG-a uz prigodno posluženje.
2017-01-10-Radna_grupa-Sid-3