Provedba Memoranduma o unapređenju poslovnog ambijenta Brčko distrikta BiH

12.2.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić održao je danas sastanak s potpisnicima Memoranduma o zajedničkom djelovanju na unapređenju poslovnog ambijenta Distrikta, s predstavnicima Skupštine, Udruženja poslodavaca, Privredne komore i Sindikata Brčko distrikta BiH te je analizirano implementiranje obaveza po Memorandumu za naredni period.

Image for news

U poslovnom ambijentu Distrikta neophodne su sveukupne promjene, a prioritet je povećanje broja zaposlenih.

U narednih desetak dana bit će imenovane radne grupe za realizaciju zadataka u pojedinim privrednim i društvenim oblastima koji su precizirani u akcionim planovima Memoranduma.

Dr. Anto Domić istakao je da će kroz mjesec dana biti organizovana konferencija na temu privrednih prilika na kojoj bi se ocijenila efikasnost radnih grupa u provođenju zadataka.

"Potrebno je da svi u potpunosti shvatimo okolnosti u kojima živimo te da uvidimo šta  možemo učiniti da se ta realnost promijeni nabolje. Uvjereni smo da će mjere koje planiramo provesti dovesti do zapošljavanja stanovnika Brčko distrikta BiH", dodao je gradonačelnik Domić.

2013-02-13-Sprovodjenje_memoranduma-2

Ševal Suljkanović, predsjednik Udruženja poslodavaca, istakao je da je jasno definisanje predstojećih aktivnosti, kao i izmjena zakonskih odredbi u vezi s porezom na dobit, pokazatelj spremnosti nove vlasti u Distriktu da sarađuje s privrednicima.