Projekat Socio-ekonomska inkluzija u Brčko distriktu BiH

CARE International i Razvojno-garantni fond Brčko distrikta BiH sprovode projekat Socio-ekonomska inkluzija u Brčko distriktu BiH, koji finansira Vlada Republike Češke, a uz podršku Vlade Brčko distrikta BiH koja je obezbjedila prostor za budući centar na lokaciji nekadašnje Civilne zaštite u naselju Kolobara.

Image for news

„Ovaj trogodišnji projekat vrijedan je 2,7 miliona konvertibilnih maraka. To su impozantna sredstva koja ćemo upotrijebiti za jednu vrstu poslovnog inkubatora koji će biti u funkciji zapošljavanja i samozapošljavanja invalidnih lica kao prioritet, ali i svih drugih koji su na Zavodu za zapošljavanje kako bi mogli razviti svoje karijere“, istakao je gradonačelnik Zijad Nišić prilikom obilaska budućeg Centra.

Za potrebe ovog projekta Vlada Brčko distrikta BiH stavila je na raspolaganje prostor od 400 kvadratnih metara. Gornji sprat se privodi namjeni dok će se sa adaptacijom prizemlja sačekati da se steknu uslovi za rad. Biće zaposleno četiri radnika, a trebalo bi da Centar počne sa radom u narednim mjesecima.