Program obilježavanja 12. godišnjice Distrikta završen sportskim takmičenjima

10.3.2012. Poslednji dan Programa dvanaeste godišnjice Brčko distrikta BiH obilježila su sportska takmičenja. U Sali Osme Osnovne škole u Brki igran je Stonoteniski turnir revijalnog karaktera dok je u Sali Ekonomske škole u Brčkom održano Otvoreno prvenstvo Brčko distrikta BiH u karateu.

Image for news

 

2012-03-10-Turniri-2

Stonoteniski turnir je otvorio gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr sci Miroslav Gavrić koji je istakao da će Vlada Brčko distrikta BiH uvijek podržavati aktivnosti koje dovode mlade ljude u fiskulturne sale, a sklanjaju ih sa ulice. Gradonačelnik je zatim odigrao kratak stonoteniski meč sa učesnicima turnira. Stonoteniski turnir se održava po prvi put u okviru obilježavanja godišnjice Distrikta a okupio je ekipe iz Bijeljine, Modriče i Doboja te domaće timove iz Brčkog - STK „Ražljevo“, STK „Rekreativci-Distrikt“ i STK „Brka 2007“ koji je ujedno i organizator takmičenja.

2012-03-10-Turniri-3

Otvoreno prvenstvo Brčko distrikta BiH u karateu održava se po treći put a ove godine okupilo je 230 takmičara iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Organizator takmičenja je Klub-borilačkih sportova „Lokomotiva" iz Brčkog a pokrovitelj Vlada Brčko distrikta BiH. Ovo sportsko takmičenje posjetio je gradonačelnik Miroslav Gavrić koji je najboljima uručio medalje.

2012-03-10-Turniri-4