Proglašeni pobjednici literarnog konkursa „Dvadeset dvije su mi godine”

9.3.2022. Najbolje radove na literarnom konkursu za učenike brčanskih osnovnih i srednjih škola, koji je pod nazivom „Dvadeset dvije su mi godine” raspisan povodom 22. godišnjice Brčko distrikta BiH, poslali su Jovana Živković učenica 4. razreda Gimnazije Vaso Pelagić među srednjoškolcima i Aleksa Mihajlović učenik 9. razreda iz Druge osnovne škole.

Image for news

Prvonagrađenim učenicima kao i ostalim učenicima čiji su radovi zavrijedili drugo, odnosno treće mjesto diplome i prigodne nagrade uručio je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić na svečanoj akademiji organizovanoj povodom 22. rođendana Brčko distrikta BiH.

Osim pobjedničkih radova, Komisija za ocjenu i rangiranje literarnih radova sastavljena od nastavnika koji predaju jezik u osnovnim i srednjim školama ocijenila je da drugo mjesto među radovima učenika srednjih škola pripada Lejli Bećirović učenici 1. razreda brčanske Gimnazije, a treće mjesto Filipu Domiću, učeniku 2. razreda Poljoprivredne i medicinske škole.

U kategoriji učenika osnovnih škola drugo mjesto pripalo je radu koji je poslala Esma Čačković, učenica VII-1 razreda Sedme osnovne škole u Gornjem Rahiću, a treće mjesto osvojila je Ana Blagić, učenica V-3 razreda Druge osnovne škole, odjeljenje u Grčici.

Literarni konkurs trajao je od 1. do 25. februara na koji je stiglo 95 radova u obje konkurencije.